Mer jul, ge mig

imageimage

Ischoklad med nötter och apelsinskal 

Smält 100 gram ekologiskt kokosfett, rör ner krossad choklad 100 gram och häll även ner valfri smaksättning! 

Häll i formar och låt stelna i kylen!

imageimage

Kardemummagrottor med hallonsylt

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop 1 tsk bakpulver, 3 msk vaniljsocker, 4 dl mjöl, 1,5 dl socker och 2 tsk kardemumma i en bunke. Tillsätt 150 gram rumsvarmt smör och knåda ihop till en hanterbar deg.

Rulla små bollar och lägg i SMÅ formar.

Tryck hål i bollarna och fyll med lite hallonsylt.

Grädda 10-15 minuter

imageimage

Mörka chokladtryfflar

Koka ihop 100 gram smör med 1,5 dl grädde. Krossa chokladen och blanda i (inte på plattan) när smöret och grädden kokat upp. 

Stelna i kylen och forma bollar som du rullar i florsocker. 

imageimage

Vit cholkad-krisp

Smält 200 gram vit choklad över vattenbad. 

Blanda i 2,5 dl cornflakes, 0,5 dl hackade nötter och 0,5 dl kokosflingor.

klicka ut i formar och ställ i kylen! 

Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar