Havreflarn med mandel och kardemumma

Havreflarn med mandel och kardemumma

Jag är i full gång att baka inför första advent och nu har det blivit lite mandelflarn med kardemumma! Mums 🙂 Krispigt, knäckigt och alldeles underbart! Samuels favoriter😃 Enklaste småkakorna dessutom.

Ugn: 175 grader varmluft eller 200 vanlig

100 gram smör

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl fiberhavregryn

1,5 dl socker

3 msk ljus sirap

3 msk mjölk

1/3 tsk bakpulver

Några stänk kardemumma(eller kardemummakvarnsdrag)

Lite mandelflarn som topping

  1. Smält smöret
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt smöret, sirapen och mjölken.
  4. Klicka ut matskedsstora klickar på 2 plåtar och toppa med mandelspån.
  5. Grädda en plåt i taget i 10-15 min!

Kategori: Julrecept, recept

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar