Godis, godis – Julgodis!

imageimageimageimageimage

Knäck, knäckkubbor

  • 2 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap

–       Häll allt i en tjockbottnad kastrull.

–       Koka utan att röra om så mycket i ca 15 minuter.

–       Ta ett kulprov och tag av plattan när du känner att ”kulan” blir lagom hård i vattenglaset.

–       Om du ska göra klubbor bör smeten vara ganska hård!

–       Lägg ut klubbpinnar eller knäckformar med nötkross i på en plåt och häll på knäcksmet!

–       Forma även strutar av bakplåtspapper om du vill och sätt i en burk med socker när du häller i smeten (de tippar då inte). Sätt i en pinne innan det stelnar. 

imageimage

Brända mandlar

  • 3 dl socker
  • 2 påsar sötmandlar

–       rosta mandlarna i en torr stekpanna

–       häll i socker i en stekpanna och rör EJ om!

–       Låt sockret bli karamell och häll då i 2 msk varmt vatten.

–       Ta av från plattan och häll snabbt ner mandlarna och rör om.

–       Häll på massa florsocker innan det svalnar

Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar