Få den bästa julen på DITT sätt

Jag älskar ju julen och allt den för med sig, som de flesta kanske förstått.. Men jag vet också att alla inte är som mig och kan inte njuta av alla bitar som jag kanske älskar. Jag drar allt ett steg längre och maximerar julen för att jag verkligen VILL och tycker det är roligt. 
Om man inte känner som jag och faktiskt känner sig pressad och stressad av julen är det något som är galet. Det är inte det julen handlar om. Varje person ska gå efter egen vilja och ork när det gäller julförberedelser och strunta i vad andra känner och tycker! Julen ska vara härlig, magisk och full av glädje och kärlek. Betyder detta att du inte hinner sätta upp ljusslingan på balkongen och kanske inte ens göra de där blomsterarrangemangen som du tänker – vem bryr sig?
Jag tycker alla borde känna efter nu när december börjar, vad ni faktiskt orkar och VILL göra inför julen, det är SÅ viktigt. Jag har därför skapat en lista som jag tycker alla borde kika på, för att slippa känna att julen är något jobbigt. För det gör mig ledsen att någon ska känna så, bara för att tanken av att inte räcka till gör en stressad och arg. 
Det blir jul hur som helst och du behöver inte göra ALLT!
Här är mina tips för en mysig och underbar jul utan press och ångest:

– skriv upp de 5 viktigaste saker du vill fixa inför julafton.
Kanske är det inte viktigt att tvätta de där fönstren? Pricka av dem en efter en. Om du hinner eller vill göra mer, se det som en bonus, och gör klart listan innan du gör extrasaker.
Mina 5 saker skulle som ett exempel vara baka lussebullar, klä granen, damma hyllor, sätta upp julsaker och göra egen kola. Det räcker!

– skriv upp vilka du ska köpa julklappar till och en summa på varje person som känns rimlig. Ha med denna lista i butikerna, eller vid datorn om du nätshoppar.

– handla julmaten på mathem om du kan geografiskt sätt, annars gör det många dagar innan julafton, med en inhandlingslista.

– nätshoppa julklapparna! Du spar så mycket tid och allt finns i datorn.

– fyll ut gottebordet och glöggfikat med gott köpegodis som toffife, fikon, clementiner, kolor och nötter. Då räcker det om du bakat 2 saker själv, det uppskattas lika mycket!

– gör inget om du inte har lust! Då blir det ändå inget bra. Strunta då hellre i det och gör det du känner för i stunden, t.ex. ta en kopp te och läs den där bilagan. Ingen dör om du inte orkat torka golven inför julafton. Julen ska vara glädje och mys, så gör därför bara det DU vill, vem försöker du tillfredsställa? 

– hjälp varandra! Laga inte all mat själv, baka inte allt själv. Låt alla ta med sig något till julafton så du slipper stå vid spisen i timmar! 

Sist men inte minst, njut av småsakerna. Stanna upp och lyssna in favoritjullåten och bjud in någon att baka tillsammans med under julbaket! Gör det lilla stort och strunta i det du inte hinner, det finns ingen som bestämmer över julen. NJUT av årets mest underbara högtid som står för så mycket fint.

Kategori: Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar