Ett naket inlägg om verkligheten

image

En SJUKT god saltlakritsglass som får laktritsälskaren att åka till himlen och tillbaka, som jag åt idag och bara måste dela med mig av!! Åk till resturang “Sovel” i Sickla utanför Stockholm om ni har möjlighet!!
Det är dock inte riktigt därför jag skriver.. Jag känner att jag vill dela med mig av en sak som jag egentligen inte vill prata om för att jag skäms och känner mig dålig och värdelös när jag tänker på det..
Jag har under 1,5 års tid haft väldigt problem på jobbet med min nacke/arm/axel/hand på höger sida av kroppen. Detta uppstod efter att ha haft en väldigt dålig arbetsställning under lång tid. Jag bytte lite rutiner och uppgifter på jobbet men förändringarna var för små för att det skulle försvinna och jag har därför gått runt med denna smärta väldigt länge. Jag har en enorm arbetsmoral och vill jobba på så hårt jag kan, alltid. Så har jag allltid varit, t.ex så har jag aldrig skolkat i skolan och var tvungen att gå ut med högsta betyg. Jag hatar att underprestera och göra något halvgjort! Det känns därför väldigt jobbigt för mig att det nu har gått så långt med min skada att jag verkligen inte kan jobba, min högersida är helt förstörd. Jag kan knappt borsta tänderna, hålla i gaffeln, ha ryggsäck, skriva sms, dammsuga och har fått givit upp flera träningsformer som innefattar att man jobbar med armarna, t.ex tennis. Att vrida huvudet och titta åt vänster(som mina nära och kära märkt att jag inte kan titta åt) kan förstöra hela min dag och när jag vaknar på morgonen och känner smärtan vet jag att dagen kommer bli en stor utmaning att ens kunna klara av..

Efter långa funderingar och mycket gråt var jag tvungen att inse att jag behöver hjälp med detta och att jag måste sjukskrivas från jobbet tills jag mår bra igen. Har nyss gjort magnetröntgen och väntar på svar.
Det känns så himla svårt på så många vis. Jag VILL inte. Jag vill inte ha ont. Jag vill inte gå runt hemma när det inte är här jag SKA vara. Och jag vill inte vara en besvikelse och en börda som skapar problem för att jag är okapabel till att göra mitt jobb.. Det är så jag känner och det är väldigt tungt. Jag vet att det inte är mitt fel, men det är fortfarande ett misslyckande i mina ögon och jag vill bara komma tillbaka till mitt jobb och mina fina kollegor och känna känslan av att inte ha ont, för jag kommer inte ens ihåg hur det känns..

Något som också känns jobbigt är att jag inte alls mår bra av att vara stilla och därför ska jag ju röra mig mycket nu när jag är hemma och jag kan ju göra många “vanliga” saker som att gå på resturang, träffa mina vänner eller ta en lång promenad. Men när jag gör såna saker får jag dåligt samvete, för det känns fel att någon som är sjukskriven gör såna saker. Jag förknippar det med att man ligger däckad i sängen – men jag SKA inte göra det, då blir jag värre!! Ändå så vågar jag knappt säga till folk om jag ska hitta på något att göra, för då känns det som att jag låtsas och fejkar att jag mår dåligt. Men jag lovar att jag aldrig skulle göra något sådant. Jag mår illa av tanken, jag är inte sån!! Jag gör detta för att jag så snabbt som möjligt ska bli bra igen.
Nu vet ni, och det känns skönt på ett vis. När jag skriver ett inlägg mitt på dagen får jag ofta ångest av att någon kanske undrar varför jag inte jobbar och nu slipper jag de tankarna!!
Jag är så glad att jag har min älskade blogg så jag håller min lite sysselsatt och har nåt kul som driver mig!
Tack för att ni läste, ni är underbara. 

Kategori: Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar