En nedstämd Emma

När jag skriver detta blir jag lite nedstämd, ledsen, hopp-lös och arg. 
Julen är min, som många andras, favorithelg på hela året. Alla andra helgdagar kan hoppa upp och sätta sig om man jämför med julen. Det är liksom helgen jag längtar efter året om och det är den som ger mig hopp när vi går in i mörkrets tider. Detta år är det extra speciellt då jag och Samuel för första gången firar hela julen tillsammans i vår nya lägenhet tillsammans med våra familjer som kommer över. Mina föräldrar sover även över från 23-25 december(supermysigt!).

Jag gör ALLT för att förbereda mig inför de 3 viktigaste dagarna som för mig är 22,23,24 december. Allt för att julen ska bli lika underbar som jag har haft i tanken och längtat efter så länge.
Man kan ju faktiskt säga att allt jag gör från september-december är som förberedelse för att sitta på uppesittarkvällen och sen faktiskt också fira själva julafton. Alla dessa timmar av bakning, julklappsshopping, pyntning, matlagning, rimmande, pysslande och längtande känns liksom helt värdelösa OM man inte är ledig 22, 23 december(enligt mig). 
Jag skulle önska att det bara gick att stanna hemma utan något slit. Jag skulle önska att det bara gick att ta ledigt de där 2 dagarna utan att få stå på knä och böna för det. Jag skulle verkligen önska att veta redan nu att man kan pusta ut och sluta tänka tanken att man sitter på jobbet de dagarna. Det kan inte jag. Jag riskerar till 95 % att få jobba då och det gör mig så himla ledsen. 

Varför gör det dig ledsen när du är ledig på julafton kanske många tänker? 
Jo för att det inte är julafton som är det viktigaste för mig, det är dagarna innan. Då man förbereder allt det sista, kan tjuvsmaka allt godis och pilla på julklapparna under granen. Jag vill inte komma hem kl 18 på uppesittarkvällen och “stressa” fram mig framför middag och Bingolotto när hela familjen redan har haft det lugnt och mysigt hela eftermiddagen. Jag blir tårögd av tanken. För mig är det faktiskt så himla viktigt, även om några av er tycker det är löjligt.
ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS LEDIGHET!!

Jag har verkligen bönat och bett om att få vara ledig, men har ännu inte fått något svar. Mitt hopp är inte helt försvunnet ännu, men i väktarbranschen är det otroooligt svårt att få ledigt vid storhelger. Vi alla behöver nämligen då få en ersättare och det går ju inte att fixa fram en sådan för alla som vill vara lediga.
Jag skulle kunna jobba nyårsafton, påskafton, midsommarafton och alla andra aftnar i utbyte, men det är ändå svårt.. Jag håller mitt hopp uppe, men inte för mycket, för att då inte bli för besviken. 

Med detta sagt vill jag verkligen att ni, som inte behöver tänka på detta och bara ta ledigt, verkligen uppskattar det. Jag vill att ni njuter av 22, 23, 24 december som aldrig förr och jular till det lite extra för min skull ! Det finns inget som stoppar er, se nu till att ha en FANTASTISK jul.

Kategori: Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar