En amaryllis i oktober

amaryllis

Här om dagen gick jag förbi de första amaryllisarna jag har sett i år! 😀 Självklart var jag tvungen att köpa en och den pryder nu matbordet! Tog ur den ur plastkrukan och satte den i en glaskruka istället, för jag tycker det är väldigt fint att framhäva och se både jorden och löken.
Beundrade den imorse när jag åt frukost och jag tycker faktiskt att amaryllisknoppar är minst lika fint som en utslagen amaryllis! Det är något speciellt med löken och dess knoppar, samma med hyacinter. Jag tycker att de är som finast precis innan de blommar och varför vet jag inte riktigt? Sen går blomningen så fort också, så det är ju härligt att de är fina redan från start 🙂 Om några veckor kommer jag att pynta glaskrukan med lite kottar, granris etc så den blir lite juligare! Men nu i oktober är det lagom att ha den som den är tycker jag!

Igår gjorde Samuel hamburgare och när han malde högrev till färs så började jag tänka på korvstoppning! Vi har aldrig stoppat egen korv men det vore roligt till jul ju 😀 Vi har såna redskap som hör till kvarnen, så det är ju bara att testa egentligen? Återkommer om det blir av… 😁
Hamburgarna blev iaf väldigt goda och det var roligt att  plocka fram kvarnen igen, som vi inte använt på ett tag!

Kategori: Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar