Emmas sega bärpaj

Till Samuels 25-års dag(som var i torsdags) bakade jag en seg bärpaj, som vi tog med till en herrgård, där vi skulle fira med släkten och spela kubb! Den blev riktigt god och seeeg och räcker till cirka 10 personer 🙂 Här kommer receptet!

Ugn: 175 grader

250 gram smält smör

2 ägg

4 dl socker

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Ca 2 kryddmått stött kardemumma

200 gram frysta blåbär

200 gram frysta hallon

1. Smält smöret och lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 40*30 cm.

2. Rör ihop mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Tillsätt smöret och mjölblandningen i äggsmeten och rör försiktigt med en slickepott tills det blandats.

5. Bred ut smeten och lägg bären ovanpå.

6. Ställ plåten längst ner i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Då ska den var seg mjuk😍

7. Servera med grädde eller vaniljsås!

Kategori: receptTaggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar