Till Samuels 25-års dag(som var i torsdags) bakade jag en seg bärpaj, som vi tog med till en herrgård, där vi skulle fira med släkten och spela kubb! Den blev riktigt god och seeeg och räcker till cirka 10 personer 🙂 Här kommer receptet!
Ugn: 175 grader
250 gram smält smör
2 ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Ca 2 kryddmått stött kardemumma
200 gram frysta blåbär
200 gram frysta hallon
1. Smält smöret och lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 40*30 cm.
2. Rör ihop mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Tillsätt smöret och mjölblandningen i äggsmeten och rör försiktigt med en slickepott tills det blandats.
5. Bred ut smeten och lägg bären ovanpå.
6. Ställ plåten längst ner i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Då ska den var seg mjuk😍
7. Servera med grädde eller vaniljsås!