Emmas brända mandlar

image
image
image
image

Nu har jag gjort favoriten på gottebordet, nämligen brända mandlar! Man kan äta hur många som helst, de är såå goda! Farliga och enkla att göra är de också! 🙂 
Såhär gör man mina mandlar:

1 eller 2 påsar sötmandlar
Strösocker
Florsocker

Tänk på att göra allt i receptet med högt tempo, det är viktigt!
– Lägg ett bakplåtspapper på en bricka och häll på lite florsocker.
– Rosta mandlar i en torr panna tills de knäpper(rör om ofta).
– Häll ett lager strösocker i en teflonstekpanna(ca 1 cm tjockt tog jag).
– Sätt den på plattan på högsta temperatur.
– När sockret börjar smälta och bli ljusbrunt, dra av den från plattan och sänk till hälften. Rör om försiktigt med en träsked, så allt löser sig. 
– Häll i mandlarna, ställ tillbaka på plattan och rör om så de täcks med socker.
– När de klibbar och blir små klumpar så häver du på lite florsocker och sen ner med allt på brickan, rör om i florsockret.
– Vänta någon minut och försök sedan att separera klumparna. 
– Låt allt stelna och separera det sista!


Sugen på mer godis?
Kolla även in mitt recept på vaniljkolor om du skrollar ner några inlägg, eller gå direkt dit här!

Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar