Nu har jag gjort favoriten på gottebordet, nämligen brända mandlar! Man kan äta hur många som helst, de är såå goda! Farliga och enkla att göra är de också! 🙂
Såhär gör man mina mandlar:
1 eller 2 påsar sötmandlar
Strösocker
Florsocker
Tänk på att göra allt i receptet med högt tempo, det är viktigt!
– Lägg ett bakplåtspapper på en bricka och häll på lite florsocker.
– Rosta mandlar i en torr panna tills de knäpper(rör om ofta).
– Häll ett lager strösocker i en teflonstekpanna(ca 1 cm tjockt tog jag).
– Sätt den på plattan på högsta temperatur.
– När sockret börjar smälta och bli ljusbrunt, dra av den från plattan och sänk till hälften. Rör om försiktigt med en träsked, så allt löser sig.
– Häll i mandlarna, ställ tillbaka på plattan och rör om så de täcks med socker.
– När de klibbar och blir små klumpar så häver du på lite florsocker och sen ner med allt på brickan, rör om i florsockret.
– Vänta någon minut och försök sedan att separera klumparna.
– Låt allt stelna och separera det sista!
Sugen på mer godis? Kolla även in mitt recept på vaniljkolor om du skrollar ner några inlägg, eller gå direkt dit här!