![image](https://emmasjulblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_inline_oi2x46wnaL1r0lsqw_540.jpg)
![image](https://emmasjulblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_inline_oi2x44Evz41r0lsqw_540.jpg)
![image](https://emmasjulblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_inline_oi2x42O3qp1r0lsqw_540.jpg)
![image](https://emmasjulblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_inline_oi2x42PbkQ1r0lsqw_540.jpg)
![image](https://emmasjulblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_inline_oi2x4birnk1r0lsqw_540.jpg)
![image](https://emmasjulblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_inline_oi2x4gGfo71r0lsqw_540.jpg)
![image](https://emmasjulblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_inline_oi2x4dEOSO1r0lsqw_540.jpg)
Igår gjorde vi en supergod kola som jag är så nöjd med! Smörkola med smak av citron och havssalt. Vi tycker att det är väldigt gott med salt i choklad så jag tänkte att det säkert är det i kola också – och det var det sannerligen! Citronen gav också mycket och otroligt god smak, det satt som en smäck alltihopa.
Tveka inte att testa själva! 🙂
100 gram smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk havssalt
Rivet skal från 1 citron
-Smält smöret i en kastrull.
-Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker och koka upp.
-Koka sedan på svag värme tills den blir 126 grader. Detta tycker jag är den perfekta temperaturen så att de blir lagom sega och att man kan skära kolorna fint.
-Dra kastrullen av värmen och tillsätt saltet och citronskalet.
-Häll i en ganska liten kvadratiskt eller rektangulär form med bakplåtspapper i, jag hade 30*30 cm.
-Strössla på lite mer citronskal och havssalt på toppen för ögats skull.
-Låt svalna helt i rumstemperatur.
-Skär så stora bitar du vill ha med en vass kniv som du smörjt in med en neutral olja. Smörj in lite mer då och då, så kniven inte fastnar i kolan.
-Klipp bitar av smörpapper eller bakplåtspapper som du rullar kolorna i, som på bilderna ovan! Njut och bjud hela tjocka släkten! 🙂