Jag har precis gjort chokladkola! Nu hade jag äntligen köpt neutral olja för att ha på kniven, så jag kunde skära fina bitar (till skillnad från vaniljkolan som jag var tvungen att klippa)!
Den blev riktigt god och det blir nog en favorit på gottebordet tror jag 🙂
Bara att säga till så lägger jag upp receptet!
100 gram smör
3 dl socker
2 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3 msk kako
Gör så här
1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och kakao och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Skär bitar med en vass kniv med lite matolja på och slå in kolan i smörpapper