Brända kanelmandlar

image
image
image
image

Jag har gjort Samuels favoritjulgodis – brända mandlar! Denna gång med en touch av kanel. Supergott och väldigt enkelt, snabbt går det också! 

Såhär gör man mina mandlar:

1 eller 2 påsar sötmandlar
Strösocker
Florsocker
Kanel

Tänk på att göra allt i receptet med i högt tempo, det är viktigt!

– Lägg ett bakplåtspapper på en bricka och häll på lite florsocker och några “stänk” kanel.

– Rosta mandlar i en torr panna tills de knäpper(rör om ofta).

– Låt dem svalna på ett fat. 

– Häll ett lager strösocker i en teflonstekpanna(ca 1 cm tjockt tog jag).

– Sätt den på plattan på högsta temperatur.

– När sockret börjar smälta och bli ljusbrunt, dra av den från plattan och sänk till hälften. Rör om försiktigt med en träsked, så allt löser sig.

– Häll i mandlarna, ställ tillbaka på plattan och rör om så de täcks med socker.

– Häll ner med allt på brickan, rör om i florsockret och kanelen.

– Vänta någon minut och försök sedan att separera klumparna.

– Låt allt stelna helt och separera det sista!


Sugen på mer julgott? 
Kolla in alla mina andra recept jag gjort under säsongen! 

Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar