Ikväll har jag gjort denna toscakaka igen, som blev ett resultat av för mycket smör över från lussebullsbaket för någon vecka sedan.
Jag hade massor av smör blandat med saffran, mandelmassa, socker och vanilj över och kunde ju inte slänga det, så slängde ihop en kaka bara för att. Tänkte inte att den skulle bli så rolig, men hela familjen blev helt tokig i den, särskilt mamma! Den blev en succé! Helt knäppt då jag dessutom inte gjorde något “rätt” om man tänker på hur en tosca “ska” vara.
Tänkte dela med mig av receptet eftersom den nu blev så god.. haha!
Kakan:
3 ägg
125 gram socker
125 gram vetemjöl
125 gram smält smör blandat med lite riven mandelmassa, 0,25 gram saffran och liten gnutta vanilj av något slag
0,75 tsk bakpulver
Toscan:
100 gram smör blandat med lite riven mandelmassa, 0,25 gram saffran och liten gnutta vanilj av något slag
75 gram socker
3 msk grädde
2 msk mjöl
75 gram hackade mandlar/hasselnötter
Vispa ägg, bakpulver och socker poröst till kakan. Häll i mjölet och smöret och vänd ner. Häll upp i en smörad brödform(rektangulär form)
Ställ in i ugnen i 17 minuter på 175 grader
Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull, utom nötterna. Rör om ofta. Låt det stå tills det småbubblar lite, då kan du hälla i nötterna.
Smeta på toscan på kakan när det gått 17 minuter, och JA det ska rinna igenom kakan, det ska inte bara bli som ett täcke utan det ska rinna igenom så det blir tosca i den också! 🙂
Ställ in igen tills den är får en färdig yta, tar ca 10 minuter!