Idag tog jag mig tiden att baka en otroligt god och saftig saffranskaka med morot! Så mumsigt och även väldigt kul att baka igen, känns som evigheter sen! Saknar att ha överflöd av tid kring jul och kunna baka när som helst, hehe…
Tänkte att jag kunde ta i morot för att säkerställa att den skulle bli saftig och det blev den verkligen! En stor morot var verkligen perfekt, det gav fuktighet men inte smak. Det kändes som en väldigt god saffranskaka bara 🙂 Baka den i jul vettja!
Ugn: 175 grader
3 ägg
2 dl socker
1 påse saffran
1 stor finriven morot
3 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Sätt på ugnen, smöra en fin form, smält smöret, och riv moroten.
Vispa sedan ägg, socker, saffran och vaniljsocker poröst.
Rör ihop bakpulver och vetemjöl i en skål.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen tillsammans med smöret i äggvispet.
Vänd sist ner den rivna moroten.
Ner i formen och in i ugnens nedre del i 45-50 minuter(känn med en potatissticka efter 45 minuter, den ska inte kladda!).
Spara till oss🤩👌🏻🤩
Absolut!😘