Jag har gjort Samuels favoritjulgodis – brända mandlar! Denna gång med en touch av kanel. Supergott och väldigt enkelt, snabbt går det också!
Såhär gör man mina mandlar:
1 eller 2 påsar sötmandlar
Strösocker
Florsocker
Kanel
Tänk på att göra allt i receptet med i högt tempo, det är viktigt!
– Lägg ett bakplåtspapper på en bricka och häll på lite florsocker och några “stänk” kanel.
– Rosta mandlar i en torr panna tills de knäpper(rör om ofta).
– Låt dem svalna på ett fat.
– Häll ett lager strösocker i en teflonstekpanna(ca 1 cm tjockt tog jag).
– Sätt den på plattan på högsta temperatur.
– När sockret börjar smälta och bli ljusbrunt, dra av den från plattan och sänk till hälften. Rör om försiktigt med en träsked, så allt löser sig.
– Häll i mandlarna, ställ tillbaka på plattan och rör om så de täcks med socker.
– Häll ner med allt på brickan, rör om i florsockret och kanelen.
– Vänta någon minut och försök sedan att separera klumparna.
– Låt allt stelna helt och separera det sista!
Sugen på mer julgott? Kolla in alla mina andra recept jag gjort under säsongen!