Ischoklad med nötter och apelsinskal
Smält 100 gram ekologiskt kokosfett, rör ner krossad choklad 100 gram och häll även ner valfri smaksättning!
Häll i formar och låt stelna i kylen!
Kardemummagrottor med hallonsylt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop 1 tsk bakpulver, 3 msk vaniljsocker, 4 dl mjöl, 1,5 dl socker och 2 tsk kardemumma i en bunke. Tillsätt 150 gram rumsvarmt smör och knåda ihop till en hanterbar deg.
Rulla små bollar och lägg i SMÅ formar.
Tryck hål i bollarna och fyll med lite hallonsylt.
Grädda 10-15 minuter
Mörka chokladtryfflar
Koka ihop 100 gram smör med 1,5 dl grädde. Krossa chokladen och blanda i (inte på plattan) när smöret och grädden kokat upp.
Stelna i kylen och forma bollar som du rullar i florsocker.
Vit cholkad-krisp
Smält 200 gram vit choklad över vattenbad.
Blanda i 2,5 dl cornflakes, 0,5 dl hackade nötter och 0,5 dl kokosflingor.
klicka ut i formar och ställ i kylen!