Julens program på SVT 2023

SVT jul 2023

SVT har nu listat alla årets julprogram som sänds under julen och här kommer hela listan…🥰

Julkalendern 2023
Årets julkalender på SVT är Trolltider – legenden om bergatrollet, ett spännande äventyr i en magisk trollvärld. Start 1 december

Luciakonsert från Kalmar slott Onsdag 13 december

Karin och Carl
En dokumentärserie i tre delar om hur Karin och Carl Larsson genom kärlek och motgångar skapade ett av världens mest kända konstnärshem. Bland andra matexperten Lotta Lundgren, konstnären Lars Lerin, författaren Per Gedin och influencern Elsa Billgren berättar historien om parets liv som kreativa och nyskapande konstnärer. Start 21 december.

Uppesittarkväll med Cyklopernas land
Vaka in julen tillsammans med Cyklopernas Land och vänner i en klassiskt varm och mysig tre timmar lång direktsänd uppesittarkväll i SVT2. 23 december.

Julmyset
Vakna med att julmysa med Malin Olsson och hela hennes familj på julaftonsmorgon. De tittar på julfilmer, pysslar, fixar julklappar och gör mysig julfrukost. Starta julafton på bästa sätt. 24 december.

Jul med Astrid Lindgren – en ny jultimme på julafton
På julafton är det premiär för Jul med Astrid Lindgren som är en ny jultimme som är baserad på berättelser av Astrid Lindgren. Programmet sänds på julafton kl 09.00 i Julmyset med Malin Olsson och kl 14.00, före Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.

Ture Sventon
Med start på julafton sänder SVT tredje säsongen om Ture Sventon i Ture Sventon och den magiska lampan. Handlingen kretsar kring en magisk lampa med vars hjälp ägaren kan önska sig vad som helst. Start 24 december.

Jul med Helen Sjöholm och Anna Stadling
Helen Sjöholm och Anna Stadling växte upp och lärde känna varandra i skolan och den flickkör de båda sjöng i. Ur musiken växte en stark vänskap fram och nu har de gjort en konsert tillsammans. 24 december.

Julklassikerna på julafton 24 december
Julvärden önskar god jul
Kalle Anka och hans vänner
Kan du vissla Johanna
Karl-Bertil Jonssons julafton
Svensson Svensson

Ett fall för Vera – julspecial
Fem skolkamrater träffas på en ö utanför Newcastle inför julhelgen. På morgonen upptäcker de att en av kamraterna hängt sig i sitt rum. 25 december.

Stjärnorna på slottet
Programledaren och artisten Sanna Nielsen, stjärnkocken Marcus Samuelsson, programledaren och journalisten Mark Levengood, OS-medaljören Pernilla Wiberg och artisten Caroline af Ugglas är årets stjärnor som checkar in på slottet i den artonde säsongen av Stjärnorna på slottet. Start 30 december.

Doobidoo nyårsspecial
I ett glittrigt och guldigt nyårskalas tävlar Kattis Ahlström och Anders Lundin mot Victoria Tolstoy och Morgan Alling i Doobidoo nyårsspecial. 31 december.

Årets quiz
SVT samlar publiken till en varm och underhållande frågesport på nyårsdagen om nöjes- och nyhetsåret som gått. 1 januari.

Killinggänget
Berättelsen om Killinggänget är en dokumentärserie i tre delar om gänget och om personerna gruppen består av. I serien berättar de själva både om de enorma succéerna och om de mörkare sidorna av det roliga Killinggänget. Start 3 januari.

Högläsning av Röde orm
Den livesända högläsningen av Gösta Berlings saga blev en tittarsuccé och på trettondagens morgon samlas delar av Sveriges skådespelarelit återigen för att läsa ur en svensk klassiker. I en 14 timmar lång direktsändning från Borgby slott i Skåne får tittarna höra den fartfyllda berättelsen Röde Orm av Frans G. Bengtsson. 6 januari.

Fredrik Lindström: Mänskligheten
En föreställning om modernt mänskligt beteende där Fredrik Lindström med hjälp av underhållande statistik och underfundig humor undersöker hur självständiga vi människor egentligen är. 6 januari.

Lerin på Lofoten
Lofoten är en plats som Lars Lerin aldrig riktigt lämnat, trots att han flyttade därifrån för snart 25 år sedan… Start 9 januari.

Långfilmer
Julens digra filmpaket består av svenska höjdpunkter som Bränn alla mina brev, Håkan Bråkan, Fanny och Alexander, samt självklart Love actually dagen innan julafton. Men också The Father med Anthony Hopkins, Now you see me, King’s Speech och många fler.

Dramaserier
SVT Bjuder bland annat på Three Women som bygger på Lisa Taddeos bästsäljare med samma namn och som handlar om tre kvinnor som har låtit sitt begär styra deras liv med start 13 december. Turkish Detective, mordgåtor i moderna Istanbul med start 20 december. I Am Ruth
Kate Winslet och hennes dotter Mia Threapleton spelar mot varandra i denna gripande seier med start 27 december. Andra säsongen av BBC:s World on Fire om hur vanliga människors upplevde det andra världskriget startar 27 december.