

Bakade galet goda småkakor med saffran och vit choklad, som går åt i rasande fart här hemma…😍 En enkel snittkaka med julkänsla, mums!
Ugn 175 grader varmluft
200 gram smör
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk ljus sirap
2 nypor salt
100 gram vit choklad
1 påse saffran


Dela smöret i små bitar och värm det i micron i några sekunder så det blir rumstempererat.
Blanda ihop alla torra ingredienser
Hacka chokladen i små bitar
Tillsätt smör, sirap och choklad i de torra ingredienserna i och knåda ihop till en deg
Dela degen i 4 bitar och rulla dem till smala ormar. Lägg två ormar på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem så de blir typ 1/2 cm platta.
In i ugnen, två plåtar på en gång med luft emellan.
Grädda i cirka 10-15 minuter. När de fått lite färg så tar du ut dem och skär snittkakor. Sen stoppar du in dem en stund till i ugnen så de blir lite krispigare. Alla gillar småkakor olika hårda, men vill du ha dem lite sega så räcker det med typ 5 minuter tror jag! annars lite längre.
Är och njut när de svalnat 😍

