
Herreguuud jag har verkligen bakat världens godaste och saftigaste saffranskaka!😍 Med mycket smör och lite riven mandelmassa så blev den magisk. Så om ni vill ha ett säkert kort på en mycket god saffranskaka så är detta rätt recept!
Ugn: 165 grader varmluft
200 g smör
2 påsar saffran
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
100 g kall och riven mandelmassa
2 nypor salt


Riv den kylskåpskalla mandelmassan fint med ett rivjärn.
Smält smöret
Pensla lite av smöret i en sockerkaksform
Vispa ägg, socker och saffran poröst
Vispa snabbt ner bakpulvret och saltet i slutet
Rör ner mandelmassan med en slickepott och tillsätt sen mjölk, smör och mjöl och vänd ihop allt.
Ner med smeten i formen och låt gräddas mitt i ugnen i 20-35 minuter beroende på vilken form du använder. Stoppa ner en sticka när du tycker ytan ser gräddad ut och är stickan inte klibbig så är kakan klar!
Låt svalna och njuuut av den som den är eller med lite vispgrädde blandat med lite tinade blåbär eller lingon 🥰
