Efter videon med tipset om “kardemummakvarnen” här nedanför fick jag dessa bullar som resultat! Perfekt kardemummasmak, tack vare min kvarn 🙂 Superenkelt att använda som topping istället för pärlsocker, bara att dra några varv med kvarnen!
Hur jag gjorde mina kanelbullar;
- Sätt ugnen på 225 grader
- Titta på mjölförpackningen och följ receptet på vetebullarna
- Låt jäsa i 1 timme
- Gör under tiden en smet på 350 gram rumsvarmt smör, 2 dl socker, 3-4 msk kanel och strössla sen över så mycket kardemumma du vill (med kvarnen). Detta blir din fyllning.
- Kavla ut halva degen till en rektangel och bred på fyllning på halva.
- Vik över delen utan fyllning på den med fyllning och skär sedan 2 cm tjocka remsor.
- Tvinna remsan och vira den sedan några varv runt handen och bind ihop den genom att stoppa in ena änden i mitten, under bullen.
- Låt jäsa 15 min och pänsla sedan med ägg och strössla på kardemumma med kvarnen som topping. In i mitten av ugnen i 10-15 min!