

Har gjort en sååå galet god höstgryta och vill inte äta annat än den nu i resten av livet typ 😍 Samuel har aldrig gillat grytor av nån märklig anledning och Emil har som de flesta barn kanske inte jättekärlek till grytor heller. Därför blir det inte att jag gör det så ofta. Men nu kände jag att det var dags att tänka lite på mig själv 😉 Inte fel att ha en gryta i kylen som man kan äta av i en veckas tid!! Mums.
Det jag tror gjorde den extra god var att jag lät den puttra på väldigt låg värme i flera timmar och så lade jag ner massa grönsaker och rotfrukter den sista halvtimmen-45 minuter innan jag stängde av den. Då blev de lagom al dente och inte mosiga, medan högrevet blev supermört!
1 kg högrev
1 mörgben (går att skippa)
3 gula lökar
3 morötter
3 stjälkar selleri
3 vitlöksklyftor
33 cl rött vin
1 burk krossade tomater
7 dl vatten
Salt, peppar
+ tärnad potatis, fänkål, blomkål 30 minuter innan grytan är klar. Vitkål i lagom stora bitar lägger du i när grytan är färdig och du tagit den från värmen.
Skiva upp högrevet i små tärningar
Skicka löken i stora bitar och morötterna likaså
Skiva vitlöken och sellerin tunt
Ner med allt i en gryta (inklusive märgbenet) och häll på vin, krossade tomater, vatten och salta och peppra lite
Låt koka upp och sänk sedan (jag har en platta som har högst 9 och jag sänkte till 4) och låt småputtra i 2-3 timmar tills köttet känns mört.
Peta ur innehållet i märgbenet i grytan och ta bort benet och lägg istället ner de sista grönsakerna och låt puttra i 30-45 min till tills de känns lagom mjuka
Sist i men vitkålen när du tagit av grytan från plattan!
Ät och njut ❤️