Citronknäck

Nu har jag gjort lite knäck här hemma och jag smaksatte dem med citroncest i år!🙂 De blev mycket goda och fick perfekt konsistens enligt mig! Inte för mjuka och inte för hårda – lagom sega helt enkelt!

Ett tips när man häller upp knäck är att använda en tom sirapsflaska! Låt smeten stå 1 minut när du dragit den från plattan och häll sedan i flaskan och du får det mycket enklare att klicka ut knäcksmeten i formarna!😃

Citronknäck

2 dl strösocker

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

Cest från 1 citron

Blanda alla ingredienser utom citronen i en tjockbottnad mellanstor kastrull.

Koka upp och sänk sedan till mellanhög värme och låt sjuda till 127 grader!

Blanda i citroncestet.

Häll i smeten i formar direkt från kastrullen eller använd tipset jag skrev ovan🙂

Låt stelna i rumstemperatur och förvara dem i skafferiet!

Kategori: JulreceptTaggar: