Nu har jag gjort lite knäck här hemma och jag smaksatte dem med citroncest i år!🙂 De blev mycket goda och fick perfekt konsistens enligt mig! Inte för mjuka och inte för hårda – lagom sega helt enkelt!
Ett tips när man häller upp knäck är att använda en tom sirapsflaska! Låt smeten stå 1 minut när du dragit den från plattan och häll sedan i flaskan och du får det mycket enklare att klicka ut knäcksmeten i formarna!😃
Citronknäck
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
Cest från 1 citron
Blanda alla ingredienser utom citronen i en tjockbottnad mellanstor kastrull.
Koka upp och sänk sedan till mellanhög värme och låt sjuda till 127 grader!
Blanda i citroncestet.
Häll i smeten i formar direkt från kastrullen eller använd tipset jag skrev ovan🙂
Låt stelna i rumstemperatur och förvara dem i skafferiet!