Gravad lax

image
image
image

Nu har vi precis gravat lax här hemma! I år blev det 3 stycken Salma-laxbitar, som är så fina och goda så man slipper frysa innan och efter gravningen, perfekt! De behöver inte heller gravas lika länge som “vanlig” lax, utan det räcker med att man gör den dagen innan! 🙂

Såhär gör du min gravade lax:

  • 500-600 gram Salma lax
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 0,5 tsk vit eller svartpeppar
  • 1 näve hackad dill
  1. Lägg laxbitarna på en bit plastfolie.
  2. Blanda salt, socker, peppar och dill i en skål.
  3. Strö över blandningen ovanpå och på sidorna av laxen, sprid ut.
  4. Vik ihop till ett litet paket med de gravade sidorna mot varandra. 
  5. Lägg i plastpåse och ha i kylen över natten tills den äts dagen efter! 🙂
  6. Skrapa bort om det är överflödiga kryddor kvar.

Se även mitt recept på revbenspjäll eller alla mina andra recept!

Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar