Oj oj oj, vilken god, nyttig, vegansk, mjölkfri, glutenfri och äggfri smulpaj jag bakade idag! Det började med att jag skulle göra rawfoodbollar till Emil, men mitt i alltihopa så tänkte jag att jag kunde göra en paj av smeten istället. Och så blev det. Jag hällde ut lite blåbär och tunt hackade äpplen i en pajform och sen strödde jag över rawfood-smeten. Efter en stund i ugnen doftade det och smakade det som en av de godaste pajerna jag ätit och man skulle kunna lura vem som helst att det var en “vanlig”! Ni måste testa 🙂 När jag gjorde den hällde jag bara i massa saker i en liten “minihacker/matberedare” så det är svårt att skriva exakta mått. Jag gör så gott jag kan, men jag tror inte det spelar så stor roll om det blir lite annorlunda mått heller, jag höftar alltid när jag bakar…😁
Ugn: 175 grader
- 1 paket frysta blåbär
- 2 (svenska)äpplen
- Lite kardemumma och kanel
- 2 dl naturella cashewnötter
- en näve andra nötter du gillar
- 1 dl havregryn
- 1 påse urkärnade dadlar
- 0,75 dl kokosflingor
- 4-5 msk kokosolja
- en nypa salt
Skiva äpplena tunt och fint och lägg dem tillsammans med blåbären i en pajform.
Sprinkla på lite kardemumma och kanel.
Häll allt utom kokosolja i en minihacker eller matberedare(går inte med vanlig mixer).
Mixa tills det blixten smulig smet.
Rör sedan ner kokosoljan med en sked tills allt blandat sig bra.
Smula på smeten på bärblandingen och ställ in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter!
Ät och njut som den är eller med grädde, men den behöver inget tillbehör tycker jag😍
Den här pajen fick till och med Emil njuta av(med god aptit)! Han får inte äta socker/godis/bakverk osv än, för han är så liten, men denna paj kan ju alla njuta av utan problem🙂 Så kul!
Älskling, han ser ut att njuta👌🏻❤️