Förbereder nyårsdesserten.. Som är Krafts marängtårta special!! MUMS!
Såhär gör ni den:
Ugn 200 grader
Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
- Vispa ihop så den är så pass fast att du kan vända bunken upp och ner.
Botten
3 äggulor
5 msk mjölk
1,5 dl socker
45 gram smält smör
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Flagad mandel
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker..
- Vispa äggulor och socker lite grann i en egen bunke.
- Tillsätt smör och mjölk och sedan mjölblandningen.
- Bred ut på en plåt, antingen 1 stor eller flera mindre som jag gjorde.
- Bred på marängen ovanpå smeten på plåten, se bild ovan.
- Strö över flagad mandel.
- In i ugnen i 20 minuter.
Topping & fyllning
Vispad grädde
Valfria bär
- Ta 1 botten och lägg på grädde och bär. Lägg sedan en till botten ovanpå och dekorera den om du vill! 🙂 SMASKENS!!