Nu har jag bakat igen och det blev min mors favoriter, nämligen korintkakor!
Alla saker jag bakar gör jag från eget huvud. Ett basrecept finns ju alltid men jag gör alltid min egen tolkning och därför måste jag alltid skriva ner vad jag gör, annars har jag ingen aning om hur jag gjorde när jag ska baka det nästa år igen! 🙂
Ni får nu mitt goda recept på korintkakor och jag lovar er att de är supergoda!!
Ingredienser
- 75 gram korinter (1 påse)
- 200 gram halvsmält smör
- 2 ¼ dl socker
- 1 ägg
- 1 tsk bikarbonat
- 3 tsk kanel
- 4,5 dl vetemjöl
Gör så här
1. Värm ugnen till 175°. Lägg korinterna i hett vatten i några minuter och låt dem sedan rinna av.
2. Rör ihop det halvsmälta smöret och socker. Tillsätt ägget. Blanda korinterna med de torra ingredienserna och arbeta in till en ganska lös deg.
3. Klicka ut med hjälp av två skedar. Tryck sedan till med en gaffel. Lägg dem ganska glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter, beroende på hur stora kakor du gör kan det behövas längre. Låt svalna på galler.