Kardemummabullar

Kardemummabullar recept

På sommaren vill jag gärna ha bullar i frysen som går att ta fram när man får gäster, ta med ut när man ska på utflykt och när man åker iväg på roadtrips ☺️
Därför har jag bakat otroligt saftiga kardemummabullar, som är mina favoritbullar(efter saffransbullar såklart)😉

Recept Emmas kardemummabullar

Börja med fyllningen:

250 gram rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker

4 tsk färdigmald kardemumma

4,5 tsk majsstärkelse

Vispa ihop allt med en elvisp till en slät ”smet”.
Ställ åt sidan och fortsätt med
degen:

1 paket jäst

6 dl kallt vatten

2,5 dl strösocker

1 msk nystött kardemumma

250 gram rumstempererat smör i kuber

Vetemjöl 1-2 liter 

Smula jästen i en bunke till din bakmaskin.
Häll på vattnet, kardemumman och sockret och rör runt lite.

Tillsätt sedan smöret och börjar med 1 liter av mjölet. Sätt igång maskinen och låt den jobba lite. Fyll sedan på med mjöl pö om pö tills degen är klibbig, men inte så att handen fastnar när du känner på den. Låt maskinen jobba några minuter till.

Kavla ut degen och bred ut fyllningen. Gör bullar i den form du har lust med, lägg på plåtar och täck med plastfolie.
Låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar eller i kylen över natten.

Gör sockerlag under tiden, som du kan pensla bullarna med när de är ute ur ugnen:

1 dl socker blandas med 1 dl kokande vatten.

När bullarna jäst klart penslar du med ägg och skjuts in i ugnen på 215 grader varmluft i cirka 8 minuter! Om du tar temp på dem så ska de vara mellan 90-100 grader.

Direkt när det kommer ut ur ugnen penslar du med sockerlag och drisslar över lite kardemumma och socker på toppen! 🥰

Alla adventskalendrar 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar