Det har bakats hasselnötsmazariner här hemma och det är något jag tycker är perfekt på gottebordet i jul! De känns lyxiga och fina, som att man verkligen ansträngt sig – fast det faktiskt inte är så svårt! Jag gjorde om klassikern med en ny nöt istället för mandeln och det blev verkligen något nytt för gommen! Supergott, testa vettja och frys in dem till jul!
Ugnstemperatur 200 grader
15-20 aluminiumformar
Ingredienser Skal:
- 100 gram rumsvarmt smör
- 0,75 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 ägg
Knåda ihop alla ingredienser till en smidig mördeg och låt kallna i kylen.
Kavla eller tryck ut mördegen och lägg skal i alla aluminiumformar på en stor plåt.
Ingredienser Fyllning:
- 75 gram smält smör
- 2,5 dl hasselnötsmjöl/malda hasselnötter
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ihop alla ingredienser till en lös smet.
Klicka i fyllning i formarna upp till ¾.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Kristyr:
- 3 dl florsocker
- Några droppar vatten
Blanda ihop och bred ut på mazarinerna när de svalnat. Färga kristyren med karamellfärg om du vill!