Crunchy granola recept

Recept granola

Alltså jag är vanligtvis alltid galen i grekisk yoghurt med min goda granola, men nu har det gått lite överstyr nästan! Har insett hur sjukt gott det är med jordnötssmör till också samt att jag fick massor av blåbär av min morfar som jag nu dränker mina skålar i… SÅÅ gott!! Jag äter detta så ofta jag kan och det spelar ingen roll om det är lunch eller middag😂

Eftersom jag börjar jobba så tidigt på caféet så struntar jag i frukost, för jag är inte hungrig så tidigt på morgonen(och så får jag sova lite längre). Därför blir det perfekt att äta frukost till lunch istället 😉 Då är yoghurt med granola och en surdegsfralla det är jag mest sugen på!!🩷
Dock tog jag precis bottenskrapet av sista granolan
, så jag måste göra ny…
Gör det ni med – här kommer recept!

Emmas crunchy granola

12 dl havregryn

1,5 dl solroskärnor

1,5 dl pumpakärnor

2 dl linfrön

2 dl sesamfrön

1,5 dl hackade hasselnötter (valfritt)

6 tsk malen kardemumma

1,5 dl smält kokosolja

3,5 dl varmt vatten

+ 0,75 dl honung om ni vill ha den lite söt (jag brukar skippa det till vardagsgranolan).

+ russin, gojibär och rostade kokosflakes i slutet när den är färdig och klar i ugnen

Blanda allt i en bunke, börja med det torra och avsluta med det blöta.

Bred ut på en ugnsform med bakplåtspapper.

Sätt in i ugnen på 150 grader och låt stå tills den blir krispig. Vad kan det ta, kanske 1 timme? Vet inte, det märker ni.

Rör om då och då och släpp ut fukt ur ugnen, men rör inte för mycket för man vill ju ha den ”klumpig” och gärna med lite stora bitar liksom😍

Låt svalna och blanda ner russin, gojibär, rostade kokosflakes eller annat ni gillar 🩷

Alla adventskalendrar 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar