Det har bakats sjukt goda och supersaftiga bananmuffins med vit choklad här hemma! Vi hade en del övermogna bananer och då var det perfekt att göra dessa, med en julig touch av kanel och kardemumma! De blev verkligen över förväntan goda, så om ni har några bananer över någon gång måste ni baka dessa! Perfekt juldessert med någon god frosting på toppen 🙂
12-15 stycken
Ugn: 200 grader
1 dl socker
150 gram rumstempererat smör
¾ tsk kanel
lite kardemumma, typ 2 kryddmått
1,5 tsk bakpulver
3 mosade små bananer eller 2 stora
2 ägg
4 dl vetemjöl
75 gram vita chokladknappar eller hackad vit choklad
Vispa ihop socker och smör.
Tillsätt äggen och sedan bananmoset.
Blanda kryddor, bakpulver och mjöl i en egen skål och vänd sedan ner det i smeten.
Avsluta med att tillsätta den vita chokladen.
Fyll muffinsformar med ¾ (gärna på en muffinsplåt med hål i).
Grädda i 15 minuter, kolla med sticka att de inte är kladdiga i mitten 🙂