Saffransbakelse med maräng och blåbärsgrädde

GOTT NYTT ÅR!! Om en timme smäller det! Men vi ska sova.. haha😁😂 Här är årets nyårsdessert som jag gjorde till ikväll! Den blev supergod och festlig, rekommenderas starkt!😃🍰

Ugn 200 grader

Maräng
3 äggvitor
2 dl socker

  • Vispa ihop så den är så pass fast att du kan vända bunken upp och ner.

Botten
3 äggulor 
5 msk mjölk
1,5 dl socker
45 gram smält smör
4 tsk bakpulver
1 påse saffran
2 dl vetemjöl
Flagad mandel

  • Blanda mjöl och bakpulver.
  • Handvispa äggulor, saffran och socker lite grann i en egen bunke.
  • Tillsätt smör och mjölk och sedan mjölblandningen.
  • Bred ut 9 cirklar smet på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred på marängen ovanpå smeten på plåten. Spara lite maräng till topparna.
  • Strö över flagad mandel.
  • In i ugnen i 10 minuter.
  • Låt svalna.
  • Gör små marängtoppar av den överblivna marängen och ställ in nedre delen av ugnen i 10-20 min.

Topping & fyllning
Vispad grädde, ca 4 dl
Blåbärssylt valfri mängd – rör ihop dem!

  • Ta 1 botten och lägg på blåbärsgrädde.
  • Lägg sedan små maränger ovanpå och dekorera den mer om du vill! 🙂 Toppa med sprakande tomtebloss innan servering!
Kategori: Jul, recept
Alla adventskalendrar 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar