Gott nytt år!

image
image
image
image

Gott nytt år alla mina kära läsare! Hoppas ni får en kanonkväll 🙂 Här ska det ätas Entrecote, råraka med löjrom o räkor och såklart vår goda marängtårta som vi gjorde tidigare idag! Har skrivit recept på den tidigare, men här kommer det igen för säkerhets skull 🙂 Kram på er!! 

Recept

Ugn 200 grader

Maräng
3 äggvitor
2 dl socker

  • Vispa ihop så den är så pass fast att du kan vända bunken upp och ner.

Botten
3 äggulor
5 msk mjölk
1,5 dl socker
45 gram smält smör
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Flagad mandel

  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker..
  • Vispa äggulor och socker lite grann i en egen bunke.
  • Tillsätt smör och mjölk och sedan mjölblandningen.
  • Bred ut 4 cirklar smet på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred på marängen ovanpå smeten på plåten.
  • Strö över flagad mandel.
  • In i ugnen i 15-20 minuter.
  • Låt svalna.

Topping & fyllning
Vispad grädde, ca 3 dl
Valfria bär

  • Ta 1 botten och lägg på grädde och bär. 
  • Lägg sedan en till botten ovanpå och dekorera den om du vill! 🙂 Toppa med sprakande tomtebloss innan servering! 
Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar