Gott nytt år alla mina kära läsare! Hoppas ni får en kanonkväll 🙂 Här ska det ätas Entrecote, råraka med löjrom o räkor och såklart vår goda marängtårta som vi gjorde tidigare idag! Har skrivit recept på den tidigare, men här kommer det igen för säkerhets skull 🙂 Kram på er!!
Recept
Ugn 200 grader
Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
- Vispa ihop så den är så pass fast att du kan vända bunken upp och ner.
Botten
3 äggulor
5 msk mjölk
1,5 dl socker
45 gram smält smör
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Flagad mandel
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker..
- Vispa äggulor och socker lite grann i en egen bunke.
- Tillsätt smör och mjölk och sedan mjölblandningen.
- Bred ut 4 cirklar smet på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred på marängen ovanpå smeten på plåten.
- Strö över flagad mandel.
- In i ugnen i 15-20 minuter.
- Låt svalna.
Topping & fyllning
Vispad grädde, ca 3 dl
Valfria bär
- Ta 1 botten och lägg på grädde och bär.
- Lägg sedan en till botten ovanpå och dekorera den om du vill! 🙂 Toppa med sprakande tomtebloss innan servering!