Dessa salta kolakakor som jag “höftade ihop” måste ni faktiskt testa att göra någon gång när ni är sugen på småkakor! De blev verkligen så mycket godare av lite havssalt, det höjde upp dem till en ny nivå! Och det är viktigt att det är just havsalt, stora bitar som ni inte ska krossa – så man får en tugga lite då och då, mums…
Ugn: 175 grader
100 gram rumstempererat smör
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3-4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2-3 nypor havssalt
Knåda ihop allt till en fin deg.
Kan vara lättare att arbeta med om den får stå i kylen 30 min, men jag orkade inte det!
Dela den i 3 delar och rulla dessa till långa korvar och lägg alla på samma plåt. Tryck ut korvarna så de blir rätt så platta.
In i ugnen i ca 15 minuter(tiden beror på om du vill ha dem sega i mitten eller ej).
Skär sneda bitar direkt efter du tagit ut dem ur ugnen.
Låt svalna!