Söndagbakning med julig twist! Syrran och Gustaf kom och smakade tillsammans med lite glögg 🙂 vi var och shoppade lite på Brisak och Rusta innan, visar snart vad som köptes… Här kommer receptet så länge!
INGREDIENSER
- 150 gram smält smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 4,5 dl mjöl
- 1 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta i bakpulver, mjöl, kakao och häll i smör och mjölk.
Svep runt försiktigt med en slickpott.
Häll ut i en liten ugnsform.
Grädda i 15 min.
Ta ut och låt vila, gör glasyren.
- 75 gram smält smör
- 2 tsk kakao
- 2 msk kallt starkt kaffe
- 2-4 dl florsocker
Blanda ihop allt i en skål.
Bred ut på kakan när den svalnat.
Sippra över snöflingor eller annan dekoration!
Skär i bitar och njut.