Juliga chokladrutor

Söndagbakning med julig twist! Syrran och Gustaf kom och smakade tillsammans med lite glögg 🙂 vi var och shoppade lite på Brisak och Rusta innan, visar snart vad som köptes… Här kommer receptet så länge!

INGREDIENSER

  • 150 gram smält smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4,5 dl mjöl
  • 1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker poröst.

Sikta i bakpulver, mjöl, kakao och häll i smör och mjölk.

Svep runt försiktigt med en slickpott.

Häll ut i en liten ugnsform.

Grädda i 15 min.

Ta ut och låt vila, gör glasyren.

  • 75 gram smält smör
  • 2 tsk kakao
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  • 2-4 dl florsocker

Blanda ihop allt i en skål.

Bred ut på kakan när den svalnat.

Sippra över snöflingor eller annan dekoration!

Skär i bitar och njut.

Kategori: Jul, recept
Alla adventskalendrar 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar